Kindercoaching

Kindercoaching

Opgroeien gaat in fases, daar kom je als ouder snel achter. Vallen en opstaan, dat hoort erbij. Kinderen leren met gevoelens en moeilijke situaties om te gaan bijvoorbeeld van hun ouders, de leerkracht op school of door zelf dingen te ervaren. Toch kunnen ze je kind flink in de weg staan. En als je kind voor langere tijd verdrietig, angstig of boos is, dan is dat echt vervelend. Zit je kind al een tijdje niet lekker in z’n vel of maak je je zorgen over zijn of haar gedrag? Aarzel dan niet om hulp in te schakelen en plan een kennismakingsgesprek in.

Locus Kindercoaching biedt hulp aan kinderen, en soms ook aan hun ouders, als er een vraag is over de opvoeding, het gedrag of de ontwikkeling van een kind. Het is een praktische, laagdrempelige en meestal kortdurende vorm van hulp. Je kunt hierbij denken aan o.a. de volgende onderwerpen:

 • Verdriet of veel piekeren
 • Moeite met emoties uiten
 • Onzekerheid, verlegenheid of perfectionisme
 • Angsten, zoals bijvoorbeeld faalangst
 • Hooggevoeligheid
 • Boosheid, frustratie of woede
 • Temperamentvolle en/of strongwilled kinderen
 • Moeite met slapen
 • Hoogbegaafdheid of dyslexie
 • Pesten
 • Scheiding van ouders

Stress en strijd in huis?

Bij Locus Kindercoaching weet ik dat jij het liefst een relaxte en gezellige ouder bent. Daarvoor verlang je naar meer rust binnen het gezin, meer rust in huis. Ontstaat er toch elke keer weer strijd tussen jou en je kind? Gedrag waarbij je geen idee (meer) hebt waar het vandaan komt, laat staan hoe je ermee omgaat? Dat maakt je machteloos. Ik geloof dat het niet zo hoeft te gaan en dat ieder gezin een stevige en rustige basis verdient waar iedereen goed in zijn/haar vel zit.

Van stress en strijd naar rust in huis. Dit is hoe we dat doen.

I. Een gratis en vrijblijvende kennismaking
II. 5 ongedwongen sessies met jouw kind
III. Een evaluatie met de ouder (s): hoe nu verder ?

Dag in, dag uit stress en strijd in huis, wat doet dat met jou, je kind, je gezin? Maak nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Kennismaking

Na je aanmelding maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is met één of beide ouders. In dat gesprek heerst een open sfeer op basis van wederzijds vertrouwen. We kijken samen of we met elkaar verder gaan en de sessies gaan opstarten. Als dat zo is, bepalen we de doelen en plannen we de eerste sessie in.

Hoe gaat zo’n sessie?

Ik werk met je kind op een leuke en ontspannen manier aan de doelen. Afhankelijk van het doel, zal een sessie niet alleen bestaan uit praten. Praten is een goed middel, maar niet ieder kind zal dat makkelijk doen. We kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van leuke (kaart)spelletjes over emoties of positieve gedachten. Daarnaast kunnen we ook oefeningen en materialen gebruiken om het kind vaardigheden aan te leren. Zoals rollenspellen, een eigen werkboek, tekenen of schilderen, net wat er bij je kind past en waar hij of zij zich fijn bij voelt.

De sessies zijn zonder ouder en meestal zijn zo’n 5 sessies voldoende. Na 5 sessies bespreken we met de ouder de ontwikkelingen en of er nog meer sessies nodig zijn of niet. Soms is het nodig om een sessie te doen met een of beide ouders erbij.

Mijn doel is altijd om jouw kind zich weer fijn te laten voelen, steviger in z’n schoenen te laten staan en net dat beetje extra mee te geven!

Goed om te weten

Locus Kindercoaching geeft geen therapie en voert geen onderzoeken uit om diagnoses vast te stellen, zoals een intelligentieonderzoek of een onderzoek naar ADHD of autisme. Hiervoor kan ik je naar de juiste persoon doorverwijzen. Je kunt met ons of met de huisarts overleggen over wat het beste past bij je hulpvraag en situatie.